Čokoláda-mňam!
Čokoládová saláma::
Potrebuješ::
-400 g čokolády na varenie
-100 g masla
-120 g kryštálového cukru
-4 PL(polievkové lyžice) smotany na šľahanie
-2 polievkové lyžice tekutého medu
-100 g lúpaných mandlí
-voskovaný papier alebo potravinovú fóliu
Postup::
1. Do rajnice vlož na kúsky nalámanú čokoládu a maslo.
2. Pridaj med,cukor,smotanu a na väčšie kúsky posekané mandle(aby vynikli v tmavej hmote),dobre premiešaj a nechaj tuhnúť 2 hodiny .
3. Masu vyber na voskovaný papier alebo fóliu,cesto vymies a vytvaruj do tvaru salámy.
4. Salámu zakrúť do papiera alebo fólie a uzatvor ako obal na cukríku.Nechaj odpočívať v chladničke aspoň 4 hodiny.
5. Salámu rozbaľ,vyváľaj v malom množstve kryštálového cukru a pokrájaj na kolieska.
Čokoládové bonbóny::
Potrebuješ::
-100 g horkej čokolády
-2 PL mlieka
-50 g práškového cukru
-50 g masla
-1 vajce
-4 PL kakaového prášku
Postup::
1. Do rajnice vlož nalámanú čokoládu.Pridaj mlieko,cukor a maslo nakrájané na kúsky.
2. Na miernom ohni nechaj za stáleho miešania rozpustiť.Keď je zmes hladká,zlož rajnicu z ohňa.
3. Žĺtok oddeľ od bielka a pridaj ho do čokoládového krému. Dobre premiešaj.
4.Nechaj vychladnúť a krém vlož do chladničky aspoň na hodinu,kým nezhustne.
5.Krém vyber z chladničky.Polievkovou lyžicou z neho odober kúsok vo veľkosti orecha.Dlaňami z neho vyformuj guličku.
6. Obaľ ju v kakaovom prášku.Pokračuj,kým sa krém neminie.
BONBÓNY VLOž PRED JEDENíM NA 2 HODINY DO CHLADNIčKY!
Labužnícky koláč::
Ingrediencie::
-200 g čokolády na varenie
-6 vajec
-300 g kryštálového cukru
-100 b hladkej múky
-150 g masle
Postup::
1. Rúru predhrej na 200*C
2. Čokoládu rozpusti vo vodnom kúpeli:na kocky nalámanú čokoládu vlož do menšej rajnice a tú zasa do väčšej a vodou.Keď je čokoláda krémová,vlož do nej maslo,aby sa tiež rozustilo.
3. V miske zmiešaj cukor,vajcia a múku,potom pridaj mierne vychladenú čokoládu a premiešaj.
4. Formu na tortu vymaž maslom a vlej do nej cesto.
5. Nechaj piecť 25 až 30 minút.
TOTRU MOžEŠ OZBOBIť PODLA SVOJHO VKUSU.
Čokoláda,ktorá ťa zahreje::
Potrebuješ::
-tabuľku čokolády so 70% podielom kakaa
-4 poháre mlieka
-2 PL cukru
-mletú škoricu
Postup::
1. Čokoládu rozlám na kúsky a nechaj spolu s dvoma lyžicami mlieka rozpustiť na miernom ohni.Stále miešaj,aby sa nevytvorili hrudky.
2.Keď je čokoláda celkom rozpustená,za stáleho miešania prilievaj mlieko.
3.Pridaj cukor a jemne popráš škoricou.