Niečo z jabĺk...
Jablkovo-škoricový kompót::
Potrebujeme::
-8 jabĺk
-2 vrecúška vanilinového cukru
- mletú škoricu
pOSTUP::
1. Jablká ošúp,jadrovníkom vyber jadrovníky a nakrájaj na štvrťky.
2. Vlož ich do hrnca s trochou vody a cukrom.
3.Prikry pokrievkou a var na miernom ohni asi pol hodiny.Občas premiešaj,aby sa jablká neprichytili na dno.
4. Keď sú jablká uvarené,popichaj ich vidličkou,popráš mletou škoricou,premiešaj a nechaj vychladnúť.
TIP:: Môžeš pridať aj hrozienka.
Sušené jablká::
1.Jablká ošúp a vykrajovačom vyber jadrá.
2.Nakrájaj ich na tenké kolieska.
3. Rozlož ich na plech pokrytý kusom alobalu alebo papierom na pečenie.
4. Plech vlož do rúry,drierka nechaj otvorené a pri nízkej teplote (asi 150*) pomaly suš asi 4 hodiny.