Triky cukrárky
Dobre vymastená forma:
Vlož do formy kúsok zmäknutého masla a prstami ho dôkladne rozotri po stenách formy.Nakoniec jemne vysyp polohrubou múkou.
Je to už upečené?
Ak chceš vedieť,či je koláč upečený,vsuň do stredu nôž.Ak je čepeľ sucha(nesmie byť na nej cesto),koláč je hotový.
Chrumkavá torta:
Ak ti nechutí veľmi nechutí šťavnatá torta,posyp ju pred pečením hrsťou kropice.Drobné zrnká pohlitia všetku vlhkosť z ovocia.
Ani sa nepohni...
Ak chceš,aby na poleve pekne držali ozdoby,natri ich troškou mefu alebo džemu.
Tuhý sneh z bielkov:
Pri šľahaní pridaj do bielkov štipku soli,vyšľaháš ich 2x rýchlejšie a budú pekne tuhé.
Pripravená rúra:
Koláčiky budú jemné a nadýchané,ak ich vložíš do vyhriatej rúry.Mysli na to ešte pred prípravou koláča a rúru vyhrievaj aspoň 15 minút,